JA slide show
Home Ressons de la Pasqua de les Avellanes 2016
Ressons de la Pasqua de les Avellanes 2016

Per mi la Pasqua Avellanes ha estat una experiència nova i força profitosa tant a nivell personal com a nivell de grup. Per una banda he pogut realitzar certes dinàmiques que m'han permès profunditzar en temes que en el meu dia a dia no tinc massa presents. A més a més, aquests dies de convivència amb altres persones, m'ha fet veure diferents punts de vista que jo no contemplava abans de passar aquests 4 dies al monestir.

Helena FajulaLa Pasqua de les Avellanes són per a mi quatre dels dies més intensos de tot l’any. Un petit regal que em carrega les piles, m’aclareix el meus dubtes i sempre, me’n planteja de nous per a poder seguir caminant. Aquest any, he tingut l’oportunitat de viure una Pasqua diferent,  allunyant-me de la dinàmica del monestir per apropar-me al silenci i la natura de la mà de paisatges impressionants com és el Congost de Mont-rebei. Envoltat d’aquestes postals, una pregunta que des del primer dia vaig tractar de donar sentit: “Que és l’amor per a tu?” i el compromís d’apropar als altres l’amor fratern que Jesús proclamava, servir als altres tot regalant allò que hi ha viu en mi, apartant tot perjudici i condicions.

Edu Oliva


Enguany la Pasqua ha estat un nou espai de convivència i d'aprofundiment en la meva espiritualitat. Ha estat la novena vegada que hi participo i no deixa de sorprendre'm. He estat al grup on el Francesc Martori i el gmà Pere Borràs ens mostraven tres documents eclesials.

Compartir el grup de vivència amb gent amb altres processes vitals m'ha ajudat a entendre des d'una visió més profunda els documents abordats. Evangelii gaudium i Laudato Si', especialment aquest últim, la encíclica del papa Francesc, conviden a ser llegits en la seva totalitat. També hem pogut donar significat, des dels nostres diferents carismes a les propostes que fa el gmà Emili Turú al seu darrer document. La convivència amb els amics joves de La Salle i d'altres congregacions em fan tenir especialment presents les crides a què respon el Projecte Fratelli, somiant des de la fraternitat i seguint cap a les perifèries.

En general, una pasqua més a les Avellanes, una nova aturada per a repostar una mica d'aigua del Crist, i seguir caminant amb més vitalitat que fins ara.

Dani Farràs


Aquesta Pasqua ha estat una nova oportunitat de viure TROBADES diferents però que es complementen, Trobada amb mi mateix, des dels moments de silenci, reflexió, contemplació... Trobada amb les persones des de la relació quotidiana amb els altres, des de l’experiència del grup En Camí, on també he viscut la Trobada amb la natura.  Trobada amb el Crist, des de la vivència en les celebracions de l’actualització de la seva vida, les seves opcions, la seva mort i la seva Resurrecció. Tot plegat, la Pasqua ha estat un temps de VIDA compartida. I la trobada amb els joves des de l’Animació ha estat un autèntic regal. Que l’Esperit del Crist Ressuscitat ens ajudi aquí a Galilea, a atrevir-nos a somiar i a ser testimonis, com Maria, de Servei i estimació.

Gràcies a tots els que han fet possible aquesta Pasqua!!

Jose Molina


Preparar la motxilla i dirigir-me cap a Les Avellanes a celebrar la Pasqua és...

- retorn a casa, retorn a la llar del meu esperit,

-  aturada d’observació i acceptació de les meves esquerdes – tot i que pugui semblar paradoxal amb el ritme portat –,

- agraïment de formar part de la natura per seguir omplint-me de Vida i entregar-la als altres.

“En l’Emmaús de la nostra tornada” – com em va dir un bon amic meu –, m’he adonat que viure la Pasqua, sentint i compartint la música en clau de Déu, és una oportunitat que em permet fer extensiu el valor del servei específic de Dijous Sant al llarg dels quatre dies de celebració: es converteix en poder transformar allò que m’apassiona en una eina més feta pregària per a intentar afavorir la interiorització de cadascuna de les vivències personals i comunitàries.

Aquest any, en Joan Zapatero ens ha convidat a Dare to dream amb imatges de Déu de carn i ossos i, cada vegada que com equip de músics iniciàvem qualsevol melodia, jo em sentia afortunada i agraïda de poder concretar-les amb pizzicatos humils que tenen rostre i nom: Alberto, Núria, Carles, Ricard, Miki, Jose, Xavi, Pau, Javi, Pepu, Ibán, Jordi, tu...

A un dels meus canells, porto la polsera que em recorda el meu compromís: “+ SER, - FER” – i que també he regalat als meus equips de treball –. Un compromís que vaig proposar-me en iniciar el curs escolar i que durant el camí de la Vetlla Pasqual, fent paral·lelisme de la Història amb la meva pròpia història, se’m va fer molt present i vaig decidir renovar... per a què en el nostre dia a dia, cadascú des de la seva realitat, puguem continuar trobant i cantant un joiós Al·leluia!

Molt Bona Pasqua a tots i totes!

Helena Beltran


Aquesta Pasqua he pogut compartir espais i moments amb els meus companys i amb altres joves d'altres grups. He tingut molta sort de trobar aquesta gent, gaudir d'estones reflexionant en grup, deixant enrere la meva pell per posar-me en pell dels altres, i també pensar en els meus problemes i les meves inquietuds des d'un altre punt de vista. Totes les activitats han estat molt enriquidores. Tot i que al final de tots els dies he acabat molt cansada, ja no físicament, sinó mentalment, he pogut conèixer altres camins pels quals orar i poder compartir la meva fe.

Per mi aquesta Pasqua també va der molt especial pel dia de la vetlla pasqual quan em van batejar, em va agradar compartir aquest moment amb tantes persones, tot i que vaig passar una mica de vergonya, i també va ser màgic el poder-ho celebrar un dia tan maco i en un lloc tan especial. En definitiva, han estat uns dies màgics que m'ajudaran a seguir amb la Pasqua d'ara endavant i no oblidar-ho en dos dies. Estic molt agraïda per l'experiència i per la companyia.

Abril de Miguel

 


 

Tornar a casa. Sentir-me una mica com el fill pròdig que ve amb el cap cot al que era la seva llar. Aquest era el sentiment amb el que tornava a la Pasqua. Vaig venir-hi durant molts anys, però un any vaig decidir deixar de venir. Fins aquest. Enguany havia de venir per acompanyar al grup de Cor Oberts 3-4 que acompanyo cada divendres. I quin munt de sensacions i sentiments retrobats.

Sentir la calma que desprèn el monestir, veure als cor Oberts com al·lucinen amb tot el que fem i cantem, gent que només veus de Pasqua en Pasqua, quedar-te afònic cantant cançons que et posen la pell de gallina. Acompanyar en aquesta primera experiència als més joves de la casa...i de cop i volta ja som a diumenge, fent l'hora dels adéus, havent viscut 4 dies intensos en la vivència de la fe, en el retrobament amb un mateix i amb Déu. I així, al final, amb un d'aquells sentiments d'immensa gratitud, encarar el retorn a les nostres rutines, però amb una gran diferència: atrevint-nos a somiar en un món millor!

Oscar Martín

  

Aquest any he participat per quarta vegada a la Pasqua i ha estat molt diferent per mi. El fet de conèixer bé el que es fa cada dia acompanyat de la preparació prèvia, m'ha va permès viure-la a fons i a la meva manera, en 2 etapes ben diferents.

Una primera etapa dedicada a l'autoreflexió, a partir del "Dare to Dream". Dijous i divendres aprofundint en el meu somni, gràcies al silenci interior que es troba a les Avellanes, tot pregant i reflexionant sobre quines accions puc portar a terme per fer-lo realitat i gràcies a les dinàmiques em vaig adonar de les pors que m'impedeixen actuar i vaig sentir que amb la força de Jesús les puc superar.

La segona etapa dedicada als altres, dissabte preparant la Vetlla Pasqual, tant en grup com personalment. Representar a Jesús la nit que Ell ressuscita significava tot un repte. Al llarg del dia vaig interioritzar els texts i diàlegs i vaig pregar perquè Ell m'acompanyés en tot moment.

I així va ser, una celebració viscuda amb profunditat i molta alegria, intentant transmetre als altres  que Jesús es viu i ens acompanya a tots en el nostre camí com ho va fer amb els deixebles d'Emaús. Realment em vaig sentir ple de Déu i amb alegria plena ho vaig compartir amb tots els presents.

A la Pasqua de les Avellanes, Jesús es va fer present un any més!

Xavier Angerri

 Son les 19.00h, és una tarda d’hivern però amb una temperatura agradable. Em trobo a la porta del Casal Marista i acaben d’arribar uns joves amb els quals hem quedat per preparar una celebració de la Pasqua de les Avellanes. Ens saludem, comentem con a anat la setmana i ens posem a somiar per preparar l’esquema de la celebració.

Amb aquesta motivació torno a participar a la Pasqua després d’uns anys. Constatar que m’he trobat amb joves amb capacitat de sorprendre i deixar-se sorprendre. Persones amb uns plantejaments plurals, transparents i sincers que han generat un compromís personal tant en la vivència d’aquest dies com en la col·laboració en l’organització i gestió de la Pasqua.

La Pasqua de les Avellanes genera un esperit transformador que té el seu origen en la vivència cristiana de fer memòria dels moments decisius de la vida de Jesús de Natzaret. Avui al s. XXI l’Evangeli de Jesús continua donant motius de Resurrecció tot impulsant als joves a ser esperançadors i a no tenir por davant de les utopies.

Amb Crist dare to dream”.

Manel Martín


Les Avellanes 2016 ‘Amb Crist Dare To Dream’ ha estat la meva 2ª Pasqua.

És ben cert, que la primera experiència pasqual viscuda l’any passat em va sorprendre i moure molt per dins. Moltes realitats amagades dins meu van començar a fer-se notar, i a fer-me preguntar el perquè d’elles. Aquest any però, l’he viscuda molt diferent. Crec que m’ha condicionat les preocupacions i les creus sense resoldre que duia damunt meu just començar aquests 4 dies. Segurament aquest any no m’ha fet remoure tant el ‘jo’ més intern que tots tenim, però no demano ni espero que cada Pasqua em serveixi per al mateix.

Ara que analitzo aquells moments, me n’adono que m’he revitalitzat, he agafat energia i voluntat per fer coses noves en la meva vida. La vivència de la Pasqua’16 i el que m’emporto m’ha fet deixar la por enrere per resoldre unes inseguretats i preocupacions que voltaven pel meu cap des de fa temps i que, inconscientment, em feien no ser jo mateix. He vist l’esperança de començar una ‘nova vida’ a l’estil de Jesús fent honor amb els petits gestos quotidians a la seva resurrecció.

Marc FérrizEn la Pasqua de les Avellanes d'aquest 2016, com a segon any meu, he pogut ser testimoni de la típica frase "cada pasqua és diferent". En aquesta experiència, molts somnis meus ja s'havien anat complint; com la presència de persones estimades que coneixia del Cau, d'altres encara continuo fent camí per a complir-los.

He de dir, que han hagut coses, com el Perdó, que m'han remogut. És per això, que durant aquests dies de Postpasqua, he aplicat aquest compromís en la meva vida personal.

M'agradaria agrair també a tota la gent que ha format part d'aquesta Pasqua, a tots aquells, que conjuntament, formem la família de Marcel·lí. En especial a aquells que han animat la festa, la joia i l'alegria del Crist ressuscitat, no d'una manera tangible, sinó a dins de tots els nostres cors que portem dins el missatge de la Bona Nova, el missatge de Jesús.

"No tingueu por". Mt 17,7. #daretodream #atreveixteasomiar

Alejandro de la RosaSense voler-ho i sense pensar-ho, m'adono que porto ja uns quants anys en això que en diem pastoral, o millor dir, acompanyament de joves en clau d'apropament a Jesús i al Crist. Ara, el que més valoro, és la capacitat de la Pasqua de permetre a cadascú, gràcies a tot un seguit d'estratègies (el clima i ambient d'acollida, els grups, les catequesis, els compartirs, les animacions, la música, les celebracions...) la possibilitat d'establir una relació personal amb un mateix que permet, cada persona amb el temps que li faci falta,  l'experiència íntima amb Jesús Crucificat i amb Jesús Salvador. La Pasqua, a més d'això que és molt, subratlla que aquest Crist Mort i Ressuscitat ho és en cadascú sempre i quan visquem la perspectiva d'un Regne de Déu en el nostre dia, des d'una perspectiva de compromís políticosocial evident. No morim ni ressuscitem en Crist si no acceptem el seu somni, i el fem nostre. Ser instruments del seu amor ens allibera i  ens incorpora al seu equip, per a ser sal i llum al món i esperança de canvi per als qui pateixen. En resum, que tot això que he dit, la Pasqua ho faci possible i ho engresca en tots i totes, és una font de confiança i de compromís necessària en una Església que vol ser Evangeli i lloc per als desatesos i desateses.

Lluís Plana

 

La Pasqua al Facebook

La Pasqua al twitter


Visites del contingut : 296259


Contacta amb nosaltres