Home Què és la Pasqua?
La Pasqua de les Avellanes
Ressons de la pasqua de les Avellanes 2015: Amb Crist cap a les perifèries 

L'experiència de la Pasqua enguany per mi ha estat com tornar a viure-la per primera vegada.

He tingut la sort de compartir-la amb els primers nens que vaig tenir de monitora i l'he viscut al màxim. 
M'agrada poder portar al meu entorn la llum del Crist ressussitat, i engrescar als que m'envolten a apropar-nos a les perifèries, allà on trobem Jesús, allà on ens porta el cor.
Viure la Pasqua amb desenes de joves d'esperit que tenen els mateixos desitjos i propòsits que tu, fa que segueixi somiant amb la utopia i caminant cap a un nou món possible.

"Per educar cal estimar"

Maria Salas


 


Un trajecte de quatre dies, compartit amb persones que pugen a diferents parades, totes en una mateixa línia que comporta un mateix destí, obrir portes per poder arribar a les perifèries del nostre món.

En aquesta vivència de comunitat humanitzada, se’m fa més fàcil atrevir-me a trencar les barreres que m’excusen i que m’impedeixen sortir de la meva zona de confort. A fer un pas, i comprometrem a portar la seva resurrecció, que es fa present en mi, allà on faci falta, sense privar a ningú del regal meravellós de la vida.

Sílvia GómezAquesta primera Pasqua ha sigut una experiència que m’ha marcat i ha fet que em replantegi canvis, i canvi una mica “els meus defectes”, tot i que és una feina costosa, i els canvis seran poc a poc, crec que podré aconseguir-ho. Encara que he de dir que sóc persona i hi ha algunes coses que em poden costar i molt. Perifèries que costaran d’arribar i no només d’arribar sinó  de mantenir-me allà i no allunyar-me. Crec que durant el meu camí personal hi haurà moments de tot, on arribaré, em mantindré i m’allunyaré. Però com sóc persona, i no perfecte, dels erros aprendré. I sempre quan em senti perdut o allunyat intentaré retornar als moments viscuts de la Pasqua i em preguntaré dins meu; Què faria ell? I no només Crist, sinó ell ressuscitat en els altres, en gent concreta que m’aporta molt positivament i aporta molt als altres. Sé que tinc tota la meva vida per endavant, però ara és el moment, ara és quan em començo a formar com a persona i començo a formar la meva personalitat, el meu temperament, els meus pensaments i els meus sentiments vers a mi mateix i vers els altres. Des de la Pasqua fins avui hi hagut moments de tot; moments on he arribat a les meves perifèries, moments on m’he allunyat i sincerament em fa molta ràbia quan crec que vaig avançant i em trobo amb entrebancs que en la majoria de vegades, em col·loco jo involuntàriament o per simple espontaneïtat. Bé torno a repetir el camí cap a les perifèries és difícil, però sempre has d’estar acompanyat d’algú o d’alguna cosa.

Alejandro de la RosaPer mi la Pasqua va ser una nova experiència on vaig tenir la oportunitat de conèixer gent nova, d'interioritzar amb mi mateixa i de desconnectar de la vida quotidiana i reflexionar sobre aquesta. Quatre dies de calma alhora que el companyerisme em feia estar amb l'energia per viure intensament. La Pasqua va estar molt bé, dinàmiques distretes i per reflexionar, animacions molt divertides, petites excursions per les rodialies, cants col·lectius i amb ritme, molt bones experiències i amb moltes ganes de que sigui l'any que ve per repetir!!

Clara Puig


Sempre es diu, i és ben cert, que cada Pasqua és diferent. Una Pasqua on la intenció era viure-la des de la llunyania i la tranquil·litat ha esdevingut de les més colpidores. La celebració de dijous ja deixava entreveure la tendresa que existeix en el servei i l’entrega. Per a mi, des de rentar-se els peus fins al moment de gràcies i enviament del diumenge, allò que he sentit més present ha estat l’amor. Un amor que Jesús va fer servir per transmetre el seu missatge. Un amor que ha de ser present a l’hora de posar-nos al servei dels altres. Donar-lo a l’hora d’anar a les perifèries i implicar-nos, però no siguem hipòcrites pensant que som salvadors/es, perquè sovint, quan sortim “cap a fora”, rebem més del que donem. Llavors… Què hi tenim a perdre?

Aida EncaboPor segundo año consecutivo, los Jóvenes Maristas en Acción, celebramos junto a nuestros hermanos catalanes  la vivencia de la Pasión y de la Resurrección de Jesús en un clima emocionado ,de reflexión, de espiritualidad y alegría.

Bajo al lema :"Amb Christ cap á les perifèries",vamos hacia ellas, luchando contra nuestros miedos, dudas y debilidades, en un intento de acercarnos a los demás, aportando un ladrillo pequeñito sobre el edificio de Amor que Jesús, fuente de Esperanza, intuyó, para cambiar la realidad cotidiana que nos rodea.

Markos Palamaris


La Pasqua nos dió la oportunidad de experimentar la tristeza y el dolor de la pasión de nuestro Señor, así como la alegría de su Resurrección, junto con otros jóvenes como una gran compañía . Fue una experiencia muy poderosa, que nos dió el impulso necesario para cambiar el pensamiento, al darnos cuenta que la pasión y resurrección de Cristo están determinados por nuestras acciones en el día a día.

Antonis Dasyras - Ioanna Dasyra

 


 


Aquest any la Pasqua convidava a anar cap a les perifèries, a sortir de la zona de confort, a "emmerdar-se pels altres" com ens van proposar els Cor Oberts al camí de la creu. Un cop més he viscut la Pasqua des del servei, que per a mi és una zona de confort. Ara, després de la vivència a Les Avellanes,  toca sortir de la zona de confort i "emmerdar-me" portant aquest missatge als entorns més propers comparteixin o no la meva vivència de la fe.

Cristina Capdevila

 
pasquavellanes 2015 Amb Crist, cap a les perifèries!
 
Testimonis de la Pasqua 2014
 
Ressons de la Pasqua de les Avellanes 2014

   

Si cerquem a la Gran Enciclopèdia de la Llengua Catalana la definició d’Experiència trobem que ens dóna diverses opcions, per exemple:

  • Conjunt de coneixements, de vivències, etc, que el subjecte assoleix sobre la realitat externa o sobre ell mateix.
  • Pràctica d’una cosa, participació en una cosa, que permet d’adquirir-ne la coneixença.
  • Situació o esdeveniment en la vida d’algú que li dóna coneixença de les coses, de la realitat.
  • Coneixença d’una cosa adquirida per l’ús, la pràctica, la participació.
  • Coneixença de les coses, de la realitat, adquirida vivint.

Totes i cadascuna d’aquestes definicions d’una o una altra manera ens serveixen per a fer referencia al que ha estat per a nosaltres els joves la Pasqua de 2014, a Les Avellanes dels dies 17 al 20 d’Abril. Hem pogut fer experiència de moltes vivències que ens han ajudat a reflexionar, a conviure, a dialogar, a fer silenci, a qüestionar-nos coses, a dubtar, a trobar certeses, a confiar en el Déu de Jesús.

Tota la dinàmica de la Pasqua ha estat orientada per tal de poder re-viure personalment i en comunitat l’experiència de Jesús en aquella primera pasqua, l’amor incondicional i el seu servei rentant-los els peus, la seva mort i la passió viscuda com a lliurament total per la seva coherència vital, l’esperança que Déu actuaria, tot i no veure-hi clar i la Resurrecció que ens obre la porta a viure amb sentit i que ens explicita que la mort no té la darrera paraula.

Som gent de Vida i volem contagiar-la amb passió, amb el Foc de Jesús, amb l’Esperança que val la pena donar i donar-se i amb la convicció que és des de la Trobada amb els altres, amb nosaltres mateixos, amb la natura i amb Déu que això és pot fer realitat, que podem acollir i viure el Regne aquí i ara. La diversitat de grups i persones i cadascuna de les dinàmiques portades a terme: catequesis, grups, pregàries, unplugged, reflexions, eucaristies, animacions,... han afavorit que aquesta experiència hagi estat molt enriquidora. Gent del Bisbat d’Urgell, del MCEC, La Salle, Ròvers i Consellers del CMS, grup de joves dels col·legis maristes de Grècia, Joves i Animadors de FAJMACOR, famílies amb nens petits, persones grans, germans de la comunitat de les Avellanes,… tots plegats ens hem sentit església que vol construir una societat més humana i justa en la que els valors de l’Evangeli estiguin presents sobretot des de l’anunci dels nostres gestos i els FETS, es a dir amb : Foc Esperança, Trobada i SERVEI !!!

   

TESTIMONIS DE LA PASQUA LES AVELLANES 2014

Un any més, l'estada a Avellanes significa una alenada d'aire fresc en la meva vida, un carregar piles per al quotidià que espera de tornada a Barcelona. Un temps per a contemplar i contemplar-se, per a veure cap a on em duu el timó i cap a on, potser, cal virar.

La fórmula és més senzilla del que sembla: deixar-se portar, reflexionar, escoltar, mirar, sentir. I, tornats a casa, actuar, ser sal de la terra, ser llum del món en les actituds del dia a dia. A dur a terme tal fórmula, aquest any, com d'altres, m'hi han ajudat la fressa de les fulles dels arbres, el soroll del brollar de l'aigua, el tacte de les pedres del claustre, la llum del ciri pasqual en la foscor.

És sorprenent de quantes coses parla el silenci quan se'l vol escoltar, és sorprenent quantes coses et diu el Crist quan se'l vol mirar a la creu, i és cada any sorprenent com omple de força, de vida i d'esperança la ressurrecció de Jesús, que ens crida a construïr el Regne en l'aquí i en l'avui.

No tinguem por, celebrem la vida!

Pere Joan Falcó

 


     

Aquesta ha estat la meva primera Pasqua Jove. N’havia sentit a parlar bastant, i la veritat és que feia bastants dies (potser fins i tot un any) que em rondava pel cap la idea d’assistir-hi. El moment decisiu, però, no va arribar fins pocs dies abans de Pasqua, quan uns companys em van dir “Laura, has de venir!”. Era l’entusiasme just que necessitava per clicar el botó “Confirmar” de la inscripció.

La Pasqua, per mi, ha estat formada per moments molt intensos, on he pogut prendre’m un temps per mi, per aturar el món i posar els pensaments en ordre. Així poder tornar a la rutina amb les piles carregades. A més, l’experiència no només ha estat quatre dies al Monestir de les Avellanes, sinó també tota la preparació personal prèvia: la celebració del dimecres de cendra, la lectura del document marc i les trameses... unes eines clau per començar a ser Foc, Esperança i Trobada.

La trobada amb vells amics i també amb mi mateixa pels camins pel Congost de Montrebei, l’esperança de convèncer-nos que junts podem canviar el món i el foc i el caliu que desprenia cada celebració o dinàmica cuidada fins al mínim detall; han suposat per mi les ganes reemprendre el camí cap a la utopia començada per Jesús i, des del servei, fer que tots els pensaments despresos d’aquests dies esdevinguin fets.

Laura Soler

 


    

 
Pasqua Avellanes 2014 Foc Esperança Trobada
 
Pàgina 1 de 2

La Pasqua al Facebook

La Pasqua al twitter


Visites del contingut : 295762


Contacta amb nosaltres